Easy does it!söndag 6 mars 2011

Yasuragi-rapport!

Det började bra - solen sken, vi tuffade på med lite byte av bussar och traskade backen upp till Hasseluddens stora hotellkomplex. Före detta LO-kursgård om jag inte missminner mig.
Checkar in - och får den glada nyheten att våra rum redan var klara. Fick Yakutan (den fina rocken man ska leva i under hela vistelsen) tofflor och baddräkt. Rummen var jättefina - och dessutom låg dom bredvid varandra med en dörr som gick att öppna - perfekt.
Vi bytte om - och vandrade den långa vägen bort till behandlingsloungen. Där fanns te, vatten och stora fat med färsk frukt.
Dotera och jag hade bokat bodyscrub m ansiksmassage.
Kändes lite märkligt de första minuterna att låta en liten petit söt tjej klafsa runt och skrubba bland valkar och celluliter - men jag valde att se det som att hon gillade sitt jobb :)
Jag blev bebis-len över hela kroppen - fick sedan en mjuk ansiktsbehandling - med akupressurmassage.
Vinglade ut 45 minuter senare med rosiga kinder och ett förklarat leende.
Dotera var också toppennöjd. Mamma fick en ansiksbehandling och lite extra pampring.
Tillbaka till rummet - och det var väl då vi upptäckte det i princip enda negativa med vistelsen.
Tofflorna. Dom åkte av, hade ett högt floppande ljud och var i princip omöjliga att gå i. Vi såg ut som trippande ankor - och det blev många glada fniss åt de olika gångstilar som fanns.

Sen gick vi på något som hette Klangresa. En slags avslappning med hjälp av ljud. Märkligt och mäktigt.

Tillbaka på rummet drack vi champagne, tittade ut mot fjärden och myste. En tur till Sake-baren blev det också. Och njae... jag lär inte bli nån storkonsument.

Middagen var fantastisk - vi åt Sashimi, Sushi, ankdumplings, kalventrecote och en drös efterrätter (ja, inte jag då - det räckte med det vita riset för att min mage skulle protestera ) - till detta en god Chardonnay.

Sov gott i utmärkta sängar -och vaknade upp till en fantastisk solig utsikt - och under morgonen hade både blåst och lite sol gjort att isen hade släppt över ett stort område. Vårkänslor!
En ljuvlig frukostbuffé med ALLT väntade - sen Qi Gong, som var jobbigare än väntat. Men härligt. Blodcirkulationen som kommer när man verkligen andas och slappnar av är fantastisk. Och några av de långsamma rörelserna kändes faktiskt helande, på något konstigt sätt.

Sen vad det badets tur. Vi introducerades i den japanska tvagningsritualen. Och det var verkligen härligt att sitta och hälla vatten över sig, tvätta sig, och på nytt fylla träkaret med varmt vatten och bara vända över huvudet :)
Sen lade vi oss en stund i de riktigt varma byttorna - runt 40 grader. För att senare simma utomhus - också en mysig känsla. Dessutom var vädret underbart - så många låg i bassängen och vände upp ansiktet mot solen!

Det absolut bästa med hela vistelsen var nog att alla gick klädda på samma sätt. Man tappade totalt intresset för hur folk såg ut - brydde sig inte om vad de hade på sig (eftersom de såg ut som vi :) - de flesta var lite rödmosiga, halvfuktiga i håret och floppade runt, precis som vi. Där fanns inget kvar som kunde tala om varken rikedom, status, yrke eller annat. Och både mamma och jag kände hur skönt det var att slippa de där värderande tankarna som vi nog alla har - någonstans kollar man ju in folk, och förmodligen gör man nån slags värdering också. Mer eller mindre medvetet. Men här - så släpptes allt vanligt socialt kodex på nåt sätt.

Väl hemma har ju Dotera och jag SS-fritt (syskon å sambo-fritt) Samboliten är i London med sin far - och sonen är ju som bekant i N.Y.
Så då fortsatte vi det japanska temat - och köpte mumsig Sushi till mellon.

En utmärkt helg. Hade det inte varit så jäääädrans dyrt hade jag åkt dit om några veckor igen -så skönt var det.
Och ja - jag tränade i dag. En timme - hela det styrkeprogram som Micke tagit ut åt mig.
Aj. Men duktig.
Ibland ska man INTE lyssna på sin kropp. För den skrek verkligen åt mig att låta bli att träna  :)

Nu är klockan hundra. Suss.
Puss sötnöss!


Utsikt från rummet...Glada ninjor!

Filurans och min middag!

8 kommentarer:

 1. Alltså sushi, är inte det kattmat? Annars verkar ni haft det jättefint, jag skulle verkligen vilja ha bodyskrubben. Måndagskram :-)

  SvaraRadera
 2. Så underbart ni haft det! Och så hungrig jag blev när jag såg sushin - mums! Men det ska jag äta imorgon, så jag får ge mig till tåls lite...

  Funderar - om din mage reagerade på det vita rist på yasuragin, hur reagerar det då på sushin? Där är ju riset både vitt och sötat!

  SvaraRadera
 3. Mysigt.
  Jag känner killen som gjort de små trähinkarna till badet på Hasseludden.
  (Får jag vara med i Lassie-klubben nu?) :)
  Sushi har jag faktiskt aldrig ätit, måste testa någon gång. Kanske!?

  SvaraRadera
 4. Älskar Hasseludden. Var där för någon vecka sedan och njöt. Har en väninna som jobbar där o vi lunchade = toppen! Man känner sig varm ända in i själen när man åker därifrån. Kram!

  SvaraRadera
 5. Mmm, så härligt det låter! Var där för många år sedan efter en urjobbig tid då jag jobbat nästan dygnet runt. Perfekt då att vila, äta, simma, träna, få behandlingar och bara vara.

  SvaraRadera
 6. Underbart. Kanske något för RVSS i framtiden när vi alla har vunnit på lotto. GC är heller inte helt fel. Mia och jag njuter i fulla drag av sol, promenader, vattengympa, god mat, långa utomhusfrukostar och allt annat som hör det goda livet till.

  SvaraRadera
 7. Dit vill jag också åka igen. Har varit där några gånger, bara med jobbet. Fördelen med det är att det inte kostat något! :-)

  SvaraRadera
 8. Hej :) Gud så härligt det lät med kroppsbehandlingen och allt. Har du några tips på ansiktsbehandling i Stockholm och någon bra Ekologisk hudvård???

  Ha de bra :)

  Melissa

  SvaraRadera

Va? Till mig? Några ord? Nämen äsch då - nu blir jag glad!