Easy does it!onsdag 12 januari 2011

Ticktackar för...

..tummetottar! Det gick bra på röstprovet, kände jag - men vet fortfarande inte om kunden väljer mig. Fast om det skulle hampa sig så - är blir jag förmodligen "fast" reklamröst i kanske 2 år för ett större svenskt företag. Det gör ingenting :)
We'll see  (så ni kan väl hålla lite, lite löst ett tag till?)
I dag är hemmajobbafixadag. Måste fakturera, sortera kvitton, strukturera upp vardagen och firman. Plus tvätta en 5-6 maskiner - torka,hänga, fixa, vika, sortera....
Sen städa på eftermiddagen, om jag hunnit med mitt företag. Har några surdegar som inte har betalat min faktura - och det brukar alltid ta lång tid att reda ut, även om det aldrig är mitt fel att dom är sena.
Märkligt ändå. Det är inte de små företagen, småstudior, eller produktionsbolag, eller de ensamma killarna och tjejerna som harvar på som ensamföretagare - det är inte dom som är sena med betalning.
Nä - det är jätteföretagen - som både har personal och likviditet nog att betala min lilla blyga faktura.
Lite surt, tycker jag.

Så före lunch ska jag ta min väna, professionella och dokumentärmjuka stämma, ringa några samtal och milt påpeka att jag bör få lite pengar.
Sen ska jag skriva meny för resten av veckan - LCHFmiddagar - göra inköpslista och om jag orkar/hinner - försöka storhandla. Eller nä - jag tror jag slår på stort och beställer det på mataffären.se  - då springer dom runt i affären, och släpar sedan hem 5-6 kassar till mig. För 85 spänn.

Inget gym denna vecka. Men nästa. Nästa då jädrar.

Luv ya!

7 kommentarer:

 1. Ok jag håller ett tag till. Har oxå hemmafixardag. Dvs jobb. En liten tvätt kommer slinka emellan. Kanske bloggen likaså tillsammans med fikapaus!

  Idag visar vågen på minus tre! Jätteskönt! Ta hand om dig vännen och lycka till med din dag.

  SvaraRadera
 2. Kände inte till det där. 85kr? Får du fina varor då?

  SvaraRadera
 3. Vilket dagsschema! *håller fortfarande*

  SvaraRadera
 4. Känner igen det där om att stora kunder gärna drar ut på betalningarna. Jobbade åt GBA (årsomsättning drygt 200 miljoner) en gång. En gång, aldrig mer. De betalade flera månader försent och vi höll på att gå kk, våra underentreprenörer behövde ju få betalt.

  SvaraRadera
 5. PST! när du har tid... ändra i din blogglista - min gungeligungblogg är borta och istället har jag www.3vligheter.blogspot.com eller de andra bloggarna... hoppas ok att jag påminner pyss!

  SvaraRadera
 6. Fina du. Du är grym, så är det bara!!!!

  SvaraRadera
 7. Men tänk vad motion du fått om du sprungit runt i matvarubutiken och letat käk! Jag tror du får det, solklart fall!

  SvaraRadera

Va? Till mig? Några ord? Nämen äsch då - nu blir jag glad!