Easy does it!lördag 6 november 2010

Värsta festprissen!

...tja eller nåt liknande. Kvällen i går var majsig - men oj, det blev dyrt! Nå... Försöker se det som att vi inte kunde åka på nån resa på höstlovet, men att vi unnar oss att göra andra saker tillsammans. Och maten var faktiskt osedvanligt god, kan ju vara svårt för en såpass "opersonlig" restaurang som Hamburger Börs att gör anågot lite extra. Men gott var det verkligen. Jag och Dotera började med en bruschetta med mozarella, parma och örter - med en ljuvlig olivolja på. Fräscht - och perfekt bröd inunder! Sonen åt avocado m citronmajonnäs och räkor - så mulligt ut. Och Samboliten festade loss på en ankleverterrin. Hade aldrig trott att jag ens skulle smaka - men det var gott.
Till varmrätt tog vi alla Börsens klassiska Tournedos - frasigt smördegsinbakad med två såser och potatisgratäng till. Ungefär där stod min mage i fjorton hörn - säkert i kombiantion med Riojan vi drack till :)

Ungarna lyckades få i sig efterrätter också. Smörstekta äpplen med smulfras och vanilj, samt Vitchokladkräm med hallonsorbet och salmbärsgele och havreflarn.

Blev ni hungriga nu? :)

Själva REA-showen sen var klart sevärd, vissa saker bättre än andra. Men ljudet var tyvärr förfärligt, stundtals. Det visslade om head-mickarna, och man hörde inte sångtexterna. Otroligt trist, eftersom dom är specialskrivna och oftast väldigt roliga.
Men Ola Forsmed som Leif G W Persson - Anders Lundin som Ernst, Charlotte Strandberg som  medverkande i IKEA-musikal och Sussie Erikssons Malou från fyran - var några av höjdpunkterna.

I kväll är det ut på stan igen (ja, jag vet - jag är ostoppbar! :). Sonen och jag ska se stå-upparen Al Pitcher -på Boulevardteatern och jag har lovat middag på restaurang för oss innan. Hm. Det blir nog nåt indiskt, billigt tror jag :)
Och falukorv nästa vecka.

Pöss på er!

5 kommentarer:

 1. Tänkte först skriva - vilken tur att systemet har stängt idag - men sen såg jag ju att du tänkte roa dig ändå... :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, vad gör man inte, Anni :) <3

  SvaraRadera
 3. Vad du orkar!! Jag blev matt bara av att läsa ;-) Men det låter kul, och lite dyrt... Ha så kul! Kram

  SvaraRadera
 4. Man måste unna sig ibland, också.

  SvaraRadera
 5. Go kväll vännen,
  Ser att helgen ägnas åt kul-saker. Njut och ladda energi. Själv sitter jag just nu uppkrypen i soffan, mätt och belåten med ett glas rött i handen. Planen är att svappa mellan kanalerna och bara jäsa.
  Pöss och kramis

  SvaraRadera

Va? Till mig? Några ord? Nämen äsch då - nu blir jag glad!